voor je kiezen

Astrid Tonnaer (37) is stafmedewerker communicatie bij Olympos

Kleur ogen bruin met een beetje groen/ Lengte: 1.71/ Gewicht 64/

Schoenmaat 39/ Lichaamsversiering ringen, ketting, horloge/ Relatie gehuwd/

Woonplaats Zeist

Liever lui of moe?

Ik vind het heerlijk om moe te zijn na het sporten, maar ik wil een pleidooi houden voor het lui zijn. Mensen zijn altijd maar aan het rennen en vliegen, dat vind ik irritant, ook bij mezelf. Terwijl juist als je even niets doet, de beste idee├źn ontstaan.

Utrecht of Breda?

We wonen in Zeist, maar zijn van plan om te gaan verhuizen. Ik vertrek het liefst naar Breda. Dat Bourgondische en relaxte van het zuiden trekt me erg aan. Mijn man en ik hebben echter beiden een baan in Utrecht en met twee kleine kinderen is het nogal onhandig om constant heen en weer te reizen. Dat gaat dus niet door. Maar gelukkig is Utrecht ook een leuke stad.

Blind of doof?

Pfff, dat is een moeilijke. Mijn eerste gedachte is doof, al zou ik dan de muziek heel erg missen. Maar ik heb het idee dat je meer beperkt bent in je vrijheid als je blind bent.

Spontane afspraken of strakke planning?

Zo'n spontane cultuur als ze in Spanje hebben, waarin iedereen zomaar bij elkaar langsgaat, vind ik erg mooi. Jammer genoeg ontkom je in Nederland niet aan het plannen, daar doe ik zelf net zo hard aan mee. En als ik dan een avondje vrij heb, blijf ik liever thuis dan dat ik spontaan bij iemand op bezoek ga.

Doodstraf, ja of nee?

Ik ben absoluut tegen de doodstraf. Niemand heeft het recht iemand van het leven te beroven. Wat voor voorbeeld geef je als maatschappij als je een moordenaar straft door hem te vermoorden? In landen met de doodstraf is het misdaadpercentage niet lager, dus als afschrikmiddel werkt het ook niet.

Grieken of Romeinen?

De Grieken. Ik heb algemene letteren gestudeerd in Utrecht en ben afgestudeerd op de Oudheid. De Romeinen waren enorm goed in het praktisch toepassen van de Griekse kennis en dat is erg waardevol, maar ik bewonder de uitvindingen van de Grieken het meest.

IR

Verschenen op 14-06-2007 in Ublad 31 (38).