twaalf vragen

Kirsten Westerhout (21) is derdejaars farmacie en doet vrijwilligerswerk via Handjehelpen regio Utrecht. De organisatie verzorgt thuishulp en mantelzorg voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Wie help jij?

Ik help een alleenstaande moeder die een zoontje van acht heeft. Dat jongetje heeft een lichte vorm van autisme. Op woensdagmiddag doe ik iets leuks met hem zodat zijn moeder wat tijd voor haarzelf heeft. Ik ben dit gaan doen omdat ik wat nuttigers met mijn vrije tijd wilde doen dan alleen maar op terrasjes rondhangen.

Wat is je lievelingsplek op de universiteit?

Dat is de kantine van het Wentgebouw. Ik ben niet zo'n studiebol. Ik haal wel al mijn vakken, maar ik vind het toch het fijnst om gezellig met vriendinnen in de kantine af te spreken.

Waar ga je deze zomer heen op vakantie?

Ik ga met elf vrienden naar een villa in Barcelona. Dat is erg duur, maar omdat we met zoveel zijn vallen de kosten nog wel mee. Mijn vakanties zijn nooit zo actief, eind augustus ga ik met wat vriendinnen naar Kos, lekker strandhangen en uitgaan.

Heb je een bepaalde tic?

Als ik zenuwachtig ben of me verveel, kan ik niet stilzitten. Dan beweeg ik met mijn voet, bijt op mijn wang of trommel op de tafel. Dit meestal tot ergernis van de mensen om me heen.

Heb je ambities?

Mijn ambitie is om zo snel mogelijk te ontdekken wat mijn ambitie is. Vroeger wilde ik heel erg rijk worden, maar daar ben ik van afgestapt. Ik wil nu iets doen wat ik leuk vind. Binnen mijn studie heb ik nog geen onderwerp gevonden waarvan ik denk: ja, dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen.

Hoe vaak doe jij de was?

Zo'n één tot twee keer in de week als ik een goed georganiseerde week heb. Het is nog nooit voorgekomen dat ik geen kleren meer had en iets vies aan moest trekken. Als ik de was een keertje niet doe, komt dat meestal doordat mijn huisgenoten de wasmachine in gebruik hebben.

Op welke partij stem je?

De laatste twee keer heb ik op het CDA gestemd. Ik ben een echte middenmoter, ik geloof niet in dat extreem linkse en rechtse. Het CDA is de meest realistische partij.

Is er leven na de dood?

Ik geloof van wel, er moet toch iets overblijven als je doodgaat, het is niet allemaal opeens weg. Het idee van die man op zijn wolk in de hemel heb ik losgelaten, maar ik ben er van overtuigd dat er meer is dan dit platte aardvolkje. Ik vraag me wel af of ik dat echt uit volle overtuiging geloof of gewoon omdat ik bang bent voor het idee dat alles ophoudt.

Heb je wel eens kattenkwaad uitgehaald?

Ik heb één keer in mijn leven van die mooie, glimmende, grote knikkers gestolen. Ik geloof dat het bij de Zeeman was en ik was zo bang dat ik dacht: dit doe ik nooit meer. Ik heb laatst weer eens belletje geleld. Met een groep vrienden belde ik midden in de nacht bij alle huizen aan. Dat was omdat we dronken waren, niet omdat ik zo van belletje lellen houd.

IR

Noot: Meer weten? Kijk op www.handjehelpenregioutrecht.nl

Verschenen op 14-06-2007 in Ublad 31 (38).