hoe kan dat nou?

Biologisch? Helemaal niet zo logisch!

Elke keer een nieuwe plek krijgen en vervolgens toch weer onduidelijkheid. De studenten die de tassen met biologische groenten verkochten in De Uithof zijn het zat. Ze besluiten daarom de verkoop van de groentetas voorlopig maar te staken.

Sarah Eskens, verkoopster van de groentetas, wat is er gebeurd?

"Sinds de hijskraan op het Ruppertgebouw is gevallen hebben we nooit meer een vaste plek gehad. Op een gegeven moment werd ons door Complexbeheer een plek toegezegd in het Wentgebouw, maar ook daar moesten we weer vertrekken. Mijn groentetas-collega Suzanne Maas heeft vooral de gesprekken gevoerd met gebouwbeheerders, misschien kan je haar beter spreken."

Suzanne, die gesprekken liepen dus op niks uit?

"Inderdaad. De enige oplossing die zij boden was dat we afwisselend in het Van Unnik en het Wentgebouw mochten staan. Maar dat was geen doen, zeker logistiek gezien. Ook is dat niet goed voor onze leden, die moeten gewoon weten waar en wanneer wij de groentetassen uitdelen. We zijn dus niet op dat voorstel ingegaan. Er is ons mondeling toegezegd dat we weer in het Ruppertgebouw kunnen staan vanaf september."

Klopt dat, directeur Vastgoed en Campusontwikkeling Ruut van Rossen?

"Nou, dat is nog niet officieel besloten. De kans is wel aanwezig dat dat gebeurt. Wij hebben met verschillende gebouwbeheerders om de tafel gezeten en uiteindelijk vond iedereen dat de kraam het beste in het Ruppertgebouw naast Parnassos kan staan. Op die manier staat de kraam niemand in de weg."

Waarom heeft de universiteit niet gewoon een vaste plek ter beschikking gesteld na het hijskraanongeval, Ruut?

"Het lijkt misschien simpel, maar dat is het niet. Zo'n initiatief als de biologische groentetas balanceert tussen een ideële activiteit, een studentenactiviteit én een commerciële activiteit. Vooral dat laatste kan voor problemen zorgen. Wat de studenten zich volgens mij niet realiseren is dat zij namelijk ook concurrentie vormen voor de winkeliers in De Uithof. Wij hebben destijds veel moeite gedaan om überhaupt winkeliers naar De Uithof te halen want het is natuurlijk een lastig gebied om een winkel te runnen. Je moet er als winkelier bijvoorbeeld rekening mee houden dat je in de zomer weinig winst draait. We merken dat zij heel scherp zijn op initiatieven als de biologische groentetas."

MV

Verschenen op 14-06-2007 in Ublad 31 (38).