Huisbaas valt studenten lastig

Huisbaas valt studenten lastig

Vier studentes hebben twee maanden last gehad van hun huisbaas W. Vloet, die ongewenst bij hen was ingetrokken. De rechter bepaalde dinsdag dat Vloet binnen 48 uur moet vertrekken uit zijn pand en dit niet meer mag betreden zonder toesteming.

Sinds de 66-jarige huisbaas zijn intrek in het studentenpand aan de Wittevrouwensingel heeft genomen, is de situatie in het huis voor de vier bewoonsters onhoudbaar geworden. "Iedere keer gebeurde er weer iets achterlijks. Hij heeft de deur van de wc afgesloten, we konden dus niet eens naar de wc toe. Het is gewoon te geschift voor woorden", aldus een bewoonster die liever anoniem wil blijven. Over de reden voor het gedrag van de huisbaas tasten de bewoonsters in het duister. Vloet sloot het ketelhok van de verwarming af waardoor de studentes dagen in de kou zaten. "We hebben een weekend met zijn vieren onder een deken op bed gezeten," zegt een van de bewoonsters. De post verdween, evenals een sleutel van een kledingkast en een dartbord.

Vloet, directeur van Bergerac Beheer en in het bezit van tientallen panden en enkele horeca-gelegenheden, nam al eerder zijn intrek bij huurders. Dit leverde hem al problemen op met huurders in de Griftstraat, de Jan van Scorelstraat en de Koekoekstraat.

Op vijf februari escaleert het in het huis. Een bewoonster treft etenswaar van Vloet aan in haar vriezer. Als zij hier wat van zegt, wordt Vloet woedend. Hij slaat en schopt de bewoonster en probeert haar in het trapgat te duwen. Nadat de andere bewoners op het geschreeuw zijn afgekomen stopt hij de molestatie.

De studentes besluiten uit angst voor de huisbaas niet meer thuis te slapen. Als ze onder politiebegeleiding de post willen ophalen blijkt dat Vloet de voordeur heeft vergrendeld. Met hulp van een slotenmaker komen ze pas binnen.

Hoewel ze het kort geding wonnen zijn de vier studentes nog niet echt opgelucht. "Het ziet er niet naar uit dat hij uit zichzelf vertrekt. Het is nu afwachten."

MK

Verschenen op 22-02-2001 in U-blad 23 (32).