SSH-directeur betreurt bouwstop De Uithof

De directeur van studentenhuisvester SSH Ton Jochems vindt dat de universiteit door moet gaan met bouwen van studentencomplexen in De Uithof. Het universiteitsbestuur heeft volgens hem ten onrechte de belangstelling voor studentenhuisvesting verloren.

De SSH is voor de realisatie van nieuwe bouwplannen afhankelijk van de universiteit. In het Ublad stelt Jochems donderdag: “Wij willen heel graag bouwen, maar klaarblijkelijk heeft de universiteit nu andere prioriteiten.”

De SSH-directeur moet derhalve concluderen dat er de komende jaren geen nieuwe studentenwoningen in De Uithof bij komen. Dit vindt hij geen goede ontwikkeling, vooral gezien de blijvende stijging van de studentenaantallen. “Ik geef toe dat er de afgelopen jaren een inhaalslag is geweest op de kamermarkt. De gemiddelde wachttijd is afgenomen. Dat hebben we met zijn allen netjes gedaan. Maar je moet je tuintje wel bijhouden.”

XB

01-10-2008 16:08 | Laatst gewijzigd: 02-10-2008 10:01 | Laatste nieuws