Summer School met een koninklijk tintje

Ruim 1300 studenten uit tachtig landen zullen deze zomer deelnemen aan de Utrecht Summer School. Dit jaar verzorgt ook Z.K.H. Prins Carlos Hugo De Bourbon Parme een drietal seminars. Hij is ook een van de gasten tijdens de officiële opening op 21 juli.

De Utrecht Summer School is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en duurt tot en met 29 augustus. Er is een aanbod van 67 cursussen, waarmee de Utrechtse de grootste zomerschool van Europa is geworden, die Cambridge en Oxford heeft voorbijgestreefd.

Het succes is volgens directeur Jeroen Torenbeek onder meer te danken aan de boeiende thema’s die behandeld worden — variërend van ‘Dutch Musical Culture’ tot ‘Physics of the Climate System’ en van ‘Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll’ tot ‘Food safety & hygiene — waarvoor ook nog eens studiepunten te halen zijn.

Eerder al toonde Torenbeek zich tegenover het Ublad vooral trots op de samenwerking die hij tot stand heeft weten te brengen. Bijvoorbeeld met studenten van het Erasmus Student Network, die zorg hebben gedragen voor het sociaal programma (met bijvoorbeeld BBQ’s, nachtkanoën, beach volley en museumbezoek). Met de SSH die leegstaande studentenverblijven beschikbaar stelt voor het één tot vijf weken durende verblijf van de zomercursisten. En met theatercafé ‘t Hoogt, dat een filmprogramma speciaal voor de UU-gasten verzorgt. 


Op maandag 21 juli zullen Z.K.H. Prins Carlos Hugo De Bourbon Parme, college van bestuur-voorzitter Yvonne van Rooy en loco-burgemeester Harrie Bosch de Utrecht Summer School openen in het Academiegebouw. Prins Carlos Hugo zal samen met een aantal UU-hoogleraren bijeenkomsten verzorgen over de thema’s vrede en conflicten, ontwikkelingslanden en economie, en politieke systemen.

AH

Zie ook www.utrechtsummerschool.nl.

14-07-2008 11:49 | Laatst gewijzigd: 14-07-2008 11:52 | Laatste nieuws