Betastudenten klagen over vooropleiding

Studenten wiskunde, natuurkunde, sterrenkunde en informatica merken dat ze op de middelbare school te weinig wiskunde hebben gehad. Ze hebben een wanhopige brief geschreven aan onderwijsminister Van der Hoeven.

De brief is een initiatief van De Leidsche Flesch, de studievereniging van natuurkunde, wiskunde, sterrenkunde en informatica te Leiden. In totaal hebben achttien verenigingen van bètastudenten de brief ondertekend. Vanuit Utrecht deed dat studievereniging A-Eskwadraat. De studenten begrijpen niet waarom Van der Hoeven wil snoeien in het aantal uren wiskunde in de tweede fase van het voortgezet onderwijs. Ze hebben een website geopend: www.lievemaria.nl.

De Tweede Kamer zou aanstaande donderdag stemmen over de omstreden plannen van minister Van der Hoeven voor de tweede fase. De behandeling is echter een week uitgesteld. De meeste aandacht ging tot nu toe naar het verdwijnen van het vak wiskunde in het havo-profiel cultuur & maatschappij, vooral vanwege de belabberde rekenvaardigheden van pabo-studenten.

HOP

16-01-2006 14:22 | Laatst gewijzigd: 16-01-2006 14:26 | Laatste nieuws